Mistems Kft.

Virtuális és kiterjesztett valóság alkalmazás fejlesztése ipar 4.0 alkalmazási célra a MISTEMS Kft-nél.

A MISTEMS Kft. legújabb innovációs projektje a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett 2021-1.1.4-GYORSÍTÓSÁV pályázat keretében elnyert 149 290 800 Ft támogatás felhasználásával valósul meg. A projekt célja a jelenleg elérhető piacvezető virtuális, kiterjesztett és kevert valóság (VR / AR / MR) technológiákra építve olyan szoftveres megoldás kifejlesztése ipari és logisztikai felhasználási célra, amelyek alkalmazásával növelni lehet a hazai és nemzetközi vállalatok termelési és működési hatékonyságát, ezen vállalatok digitalizációs mértékét és az üzembiztonságot.

Az Ipar 4.0, azaz a digitális forradalom megjelenése az ipari gyártásban és a logisztikai rendszerekben az elmúlt években egyre inkább megfigyelhető, és jelenleg ez az egyik legjelentősebb innovációs elem a hazai ipari termelésben, amelynek fejlesztése a magyar kormány kiemelt céljai között is szerepel . A humán intelligencia és a gépi intelligencia találkozása az a terület, ahol a virtuális- és kiterjesztett valóság egy fontos eszközzé válik a hatékony együttműködésben. Az új szoftverfejlesztésünk célja, hogy ezen fizikai gyártó és logisztikai világot és a hozzá párosuló virtuális / kiber-világot összekapcsolja, és azt humán résztvevők számára értelmezhetővé tegye. A kifejleszteni tervezett szoftver egy korábbi fejlesztésünkre, a MaxWhere platformra épít, amelyet magyar kutatók és fejlesztők munkájára alapozva fejlesztett ki a MISTEMS Kft.  

A MaxWhere rendszert és alkalmazásait az elmúlt években számos elismeréssel díjazták, elnyerte többek között az European Startup Award IoT kategória fődíját és a Pioneers Industry 4.0 Hackathon első helyét is 2018-ban. A MaxWhere sikerességét és jövőbeni potenciálját igazolja, hogy 2020-21-ben két millió euró értéken tudott kockázati tőke forrást bevonni az eredeti termék továbbfejlesztésére és piacbővítésre.

Projekt összefoglaló adatai

Kedvezményezett: MISTEMS Innovációs és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Virtuális és kiterjesztett valóság alkalmazás fejlesztése ipar 4.0 alkalmazási célra

Projekt azonosítószáma: 2021-1.1.4-GYORSÍTÓSÁV-2022-00081

Támogatás összege: 149 290 800 Ft

Projekt várható befejezése: 2024.11.30.

További információ kérhető:  

Dr. Galambos Péter projektvezető

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.